20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit cu zile pe patul de spital

A murit cu zile pe patul de spital

O femeie din Vulcan a murit vineri, după ce s-a chinuit o săptămână, fără să primească vreun tratament de la medicul de familie.

Mariana Obadau, de 49 de ani, a murit la o zi după ce a fost internată în spital, medicii punându-i diagnosticul de stop cardiorespirator, anemie severă, trombembolie pulmonară şi obezitate. Rudele victimei spun că medicul de familie a trimis-o prea târziu la Urgenţă, iar acest lucru este confirmat şi de doctorul de la Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul din Lupeni.
Medicul de familie spune că doar a bănuit diagnosticul, dar analizele nu i-au indicat nimic şi, mai mult, susţine că a făcut tot ceea ce trebuia pentru pacienta sa, deşi investigaţiile nu semnalau vreo complicaţie.
Mariana Obadau a mers la medicul de familie luni, 6 octombrie, iar acesta i-a recomandat o serie de analize. Femeia nu a primit nici un tratament şi a aşteptat rezultatul analizelor, ultimele fiind cele de sânge, care abia vineri au fost gata. În urma investigaţiilor, dr. Marian Rogojanu spune că nu a identificat cauza bolii, deşi s-a sfătuit şi cu un specialist. I-a recomandat bolnavei să meargă la Spitalul din Lupeni, fără însă să-i cheme o salvare, deşi rudele femeii spun că aceasta se simţea foarte rău. „Pacienta figura la mine cu tromboflebită şi hipertensiune. I-am recomandat analize medicale ale sângelui şi radiologice. Nu am ştiut ce are şi am trimis-o la spital, la Lupeni“, a spus dr. Marian Rogojanu.
Rudele femeii susţin că situaţia a fost tergiversată prea multe zile, timp în care boala s-a agravat, şi cred că, dacă ajungea mai repede la spital, ar fi putut fi salvată. „Vineri s-a dus cu rezultatul de la sânge şi l-a întrebat pe doctor dacă are ceva la plămâni, că ea a văzut ceva. Acesta i-a spus că nu ştie ce are, dar analizele nu sunt bune şi o va trimite la Lupeni, la Urgenţă. Sora mea a ieşit afară şi s-a aşezat pe bancă“, a spus sora Marianei.
Rudele povestesc că medicul de familie, deşi a observat că îi este rău, a plecat acasă chiar în timp ce femeia aştepta maşina care urma să o transporte în Lupeni. Ele susţin că bolnava nu a primit nici măcar o pastilă în cele patru zile în care a aşteptat rezultatul analizelor şi, mai mult, nici scutire medicală nu i-au dat, femeia fiind nevoită să meargă la serviciu.
Cadrele medicale de la Lupeni spun că Mariana Obadau a ajuns la spital vineri la prânz şi că este posibil ca, dacă venea mai devreme, să fi putut fi salvată.
„Bolnava a fost internată vineri, la ora 15.10, în stare foarte gravă. Era vânătă, cu o cianoză foarte pronunţată, şi noi am suspectat-o de tromboembolism pulmonar. Cu toate eforturile noastre,  nu am putut să o ajutăm.
Femeia a decedat la 24 de ore de la internare, iar medicul anatomo-patolog a confirmat diagnosticul de tromboembolism pulmonar. S-a prezentat tardiv la noi şi este posibil să fi avut şanse de supravieţuire, dacă venea mai devreme“, a declarat dr. Hames Fouad, medic primar ATI, de la Spitalul din Lupeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS